Gå til siden News
Gå til siden Fotos
Gå til siden Film
Gå til siden Links
Din artikel.
Har du en artikel liggende eller har du lyst til at skrive en, så er du meget velkommen til at kontakte os på følgende e-mail adresse info@stonemonkey.dk.

GeyikBayiri, Tyrkiet - 02.03.10

Mikkel Tullin har været i GeyikBayiri og har skrevet en fin artikel omkring turen.
Læs hele anmeldelsen af Middle east light

The Sends - DVD-anmeldelse - 05.11.09

Dette er en tur ud I Sveriges mystiske natur og møder med nogle af de indfødte klatrende urmennesker. Stefan Rasmussen, Peter Bosma, Stefan Wulf, Björn Strömberg og mange flere.
Læs hele anmeldelsen af The Sends

Bouldering Tinos - 12.06.09

Christian Wied og Karin Wied Thomsen har skrevet en fin artikel om deres erfaringer med bouldering på øen Tinos. "Øen er hyggelig, smuk og har mange solskinstimer. De godt 600 definerede problemer er hovedsageligt i 5. og 6. grad, med stikkere op i 7. grad og enkelte i 8. grad."...
Læs mere om Bouldering i Tinos.

Klatring i Catalonien - 11.02.09

Går du pt. og overvejer, hvor din næste klatretur skal gå hen her til vinter så er Catalonien måske en mulighed. Søren Andersen har tilbragt julen 08 i Catalonien og har skrevet en rigtig fin artikel om hans erfaringer fra stedet.
Læs mere om klatring i Catalonien.

Anmeldelse af Swedish Meatballs - 19.06.07

Mads Danebo har fået finger i boulderfilmen Swedish Meatballs. Han starter anmeldelsen således: "Stop en bil fuld med svenske klatrepersonligheder og lad dem køre rundt i hele Sverige for at finde fine bouldere. Det er opskriften på svenske kødboller."
Læs hele anmeldelsen.

Verdens Bedste kunstige klatrevæg - 02.05.07

Johannes Madsen har besøgt Jyllands første "klippevæg".
"Væggen i Viborg er sand innovation og en nyskabelse..."
Læs hele anmeldelsen.

Spotting Tips For Bouldering - 24.04.07

Denne artikel giver dig og din bouldermakker nogle grundlæggende spotting tips. Læs mere.

Set in Stone - DVD anmeldelse - 20.03.07

"It was pissing down and water was coming off from the cliff. It was awsom to see and it was a great day". Citatet er Dave Birketts startreplik. Hjulpet afsted med en række billeder og videoklip af det enormt smukke og rå Lake District. Så er filmen skudt igang... Læs mere.

Soul Cal - DVD anmeldelse - 23.11.06

"Ja så har jeg fået hvad jeg har bedt om. Superlækker grafik, gode billeder og fede problemer. Men ..." - Rasmus Aamand.
Læs hele anmeldelsen.

Bergen, besøgt! - 21.10.06

Thomas Hjerrild har brugt noget af sin sommer i Bergen og har skrevet en artikel om hvad Bergen byder på af klatre muligheder.
Læs artiklen her.

Red River Ruckus - DVD anmeldelse - 07.09.06

"Red River Ruckus går med sin rå klatreglæde og upolerede billeder lige i hænderne. Der er dømt håndsved fra første sekund..." - Rasmus Aamand.
Læs hele anmeldelsen.

Storms - The Movie - DVD anmeldelse - 20.06.06

"Da jeg modtog Storms -the movie, var det med besked om at det var en komediefilm om klatring. What the fork tænkte jeg. Kan man det? ..." - Mads Dannesbo
Læs hele anmeldelsen.

Matterhorn - verdens farligste bjerg - Bog anmeldelse - 11.06.06

Erik Karlsen har kigget nærmere på Steffen Kjærs nye bog "Matterhorn - verdens farligste bjerg" og har lavet en anmeldelse.
Læs anmeldelsen

No Permanent Address - DVD anmeldelse - 18.05.06

Rasmus Aamand har set nærmere på filmen om Aaron Black der forelsker sig i et jomfrueligt klippemassiv i Canada.
Læs anmeldelsen

Tjugo på Kjuge - DVD anmeldelse - 09.12.05

Jens Hornbak har set "Tjugo på Kjuge" og beskriver i denne anmeldelse hans oplevelser med filmen.
"Så kom den. Filmen om nordens bedste boulder område I sverige. Vi er mange der har glædet os til, at se en film fra kjuge. Se hvordan alle de hårde problemer vi er gået forbi og har tænkt: ?Hvordan skal det klatres.?? ..." Læs mere her.
Bemærk at anmeldelsen er i PDF format.

Kastrup Turbo Topo - 31.08.05

Martin Møller og Jens Gad har lavet en fin topo over to boulders som blev bragt til overfladen under bygningen af Øresundsbroen. Topoen indeholder indtil videre 11 problemer, så det er bare med at komme afsted.

Hent den her i PDF-format her: Kastrup Turbo Topo

Tomas Mrazek - "How do I train" - 30.06.05

Vi har venligst fået lov til at låne et par artikler af tjekkiske Tomas Mrazek. Han vandt World Cupen i 2004 og blev valgt til ”climber of the year” på 8a.nu ligeledes sidste år. Tomas Mrazek har for nylig i samarbejde med CzechClimbing.com lanceret en engelsk version af sit site. Og vi vil derfor løbende bringe nogle træningsartikler derfra.

Et stort tak til www.tomasmrazek.cz & www.czechclimbing.com for deres tilladelse til at publicere artiklerne herpå sitet.

Læs artiklen her.(PDF format)

Anmeldelse af Traning for Climbing - 26.04.05

Denne anmeldelse er venligst udlånt af Johannes Madsen fra siden Team-Edelweiss DK.

"Jeg har efterhånden læst en del bøger og artikler om forskellige former for klatretræning, men dette nye skud på stammen er et absolut ”must”. Eric dækker igennem 10 kapitler alt fra mentaltræning til skader og diæt." - Johannes Madsen

Læs hele artiklen her.(PDF format)

Træningsartikler af Marius Morstad - 31.03.05

Vi har været så heldige at få fingrene i nogle af Marius Morstad’s træningsartikler fra det britiske On The Edge klatremagasin. Morstad er en af de ’gamle’ træningsguruer inden for bouldering og klatring. Han har givet gode råd angående træning til fyrer som Jerry Mofatt, Ben Moon, David Graham og Malcolm Smith.

Training strength part II:
Bouldering – the reason for doing some strength training is to get stronger and thus to be able to do harder boulder problems or route. Then the painful truth has to be faced…

Læs "Training strength part II"

Training endurance part I:
You will say it is not possible to train strength every day or to do strength and endurance every day. In other sports like weight lifting, they can have four short session a day, six days a week for periods. Most middle distance runners have two sessions a day….

Læs "Training endurance part I"

Training endurance part II:
So far we have approached the underlying factors that improve the ability to do one move by attacking the mechanical factors concerning strength. If you get stronger moving gets easier because you use less energy doing a move. If you spend less energy doing a move (because you can climb quicker or use smaller part of the muscle), you’ve got more energy…

Læs "Training endurance part II"

Anmeldelse af One Move To Many. d.30.11.04

Denne anmeldelse er venligst udlånt af Johannes Madsen fra siden Team-Edelweiss DK.
Denne bog er et ”must” for folk med bare en smule interesse i at forstå, forebygge og helbrede klatrerelaterede skader.

Læs den her.

Guide til Kastel Broen - 26.10.04

Henrik Svendsen har lavet en meget fin og udførlig topo over Kastel Broen, som ligger umiddelbart nord for Kastellet i København(500 m fra S-toget!). Guiden indeholder både boulderproblemer og boltede ruter, så det er bare med at komme i gang.

"desuden brugte vi en del sommeraftner dernede, hvor vi spiste guf, drak bajere og flashede muskler hver gang de sommerklædte piger gik forbi ved kastellet og voldgraven - those were the happy days..."

Guide til Kastel Broen:

Skader på Annular Pully. d. 02.07.03

God artikel af Jeppe Skov Hansen om Annular Pully finger skader. Han har selv brugt vinteren på genoptræning efter en skade på annular pully på hans ene finger.

Klik her for at læse artiklen i PDF-format.

Klik her for at læse den i din web browser.

Klatring i Århus ...Set med mine øjne. d. 23.03.03.

Tanker om klatretræning i Århus Klatreklub, fra Thomas Hjerild.

Læs artiklen her.

Gå til Event kalenderen
Gå til siden Artikler
Gå til Diskussiones Forumet
Gå til siden Info
Gå til siden Administration
Copyright 2001 - 2004 by Stonemonkey.dk All rights reserved. E-mail:Stonemonkey.dk